Home /
Морська авіація України провела спільні навчання з кораблем США – ВМС
;

Морська авіація України провела спільні навчання з кораблем США – ВМС

Морська авіація Військово-морських сил Збройних сил України провела в Чорному морі спільні тренування з кораблем USS Carney (DDG 64) Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки, повідомив прес-центр командування ВМС.

«Метою заходу було відпрацювання взаємодії відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємної сумісності. У ході тренувань гелікоптери українських ВМС Ка-27пч та Ка-27пр у складних метеоумовах здійснили понад 10 посадок на борт американського корабля, провели розвідку та спостереження за надводною обстановкою», – мовиться в повідомленні.

У прес-центрі не уточнили, коли саме відбулися ці навчання, лише нагадали, що американський корабель перебував із дружнім візитом у порту Одеси з 8 по 11 січня.

За повідомленням, навчання були типу PASSEX – так у ВМС США називають навчання між флотами двох держав із метою перевірки можливостей зв’язку і співпраці між ними на випадок війни чи спільної гуманітарної операції. За словами оглядачів, додатковою неофіційною метою навчань такого типу також може бути демонстрація підтримки США іншої країни.

Корабель ВМС США USS Carney (DDG 64) є ракетним есмінцем класу Arleigh Burke. Як повідомляв 6-й флот США, до якого належить цей корабель, він увійшов у Чорне море 5 січня з метою «здійснювати операції для безпеки на морі і посилити регіональну стабільність на морі, а також зміцнити спільну готовність і боєздатність флотів із країнами-членами НАТО і кранами-партнерами», «засвідчити відданість США колективній обороні в Чорному морі» й підтримати союзників у Східній Європі.

«Візит до Одеси засвідчує спільну відданість посиленню безпеки і стабільності в регіоні, а також здійсненню можливості поліпшити взаємодію з партнерами на Чорному морі», – заявляли на флоті.

Есмінець Carney належить до сил передового базування в Європі ВМС США. Влітку минулого року цей корабель уже відвідував Одесу, коли брав участь в американсько-українських навчаннях Sea Breeze 2017.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading