Home /
Розвідка США: Росія може провести проти України кібероперації за допомогою нових інструментів
;

Розвідка США: Росія може провести проти України кібероперації за допомогою нових інструментів

Росія може провести проти України кібероперації за допомогою нових інструментів, йдеться в письмовій доповіді директора Національної розвідки США Дена Коутса «Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США», яку він надав комітету Сенату з питань розвідки, де 13 лютого відбулися слухання.

«Ми очікуємо, що Росія проводитиме зухваліші та більш руйнівні кібеоперації протягом наступного року, і дуже ймовірно використає нові інструменти проти України», – йдеться в документі.

Згідно з доповіддю, американська розвідка очікує, що Росія спробує здійснити атаки на критичну інфраструктуру США.

«Наступного року російська розвідка та служби безпеки і надалі будуть атакувати критичну інфраструктуру США та їх союзників, та намагатимуться отримати закриту інформацію про політику США з комп’ютерних мереж США та НАТО», – заявили в розвідці.

Американські спецслужби переконані, що російська влада стоїть за спробами вплинути на результат виборів 2016 року у США. У кількох країнах Європи також дійшли висновку, що Росія намагалася втрутитися у вибори, зокрема, у Франції, Іспанії та під час голосування щодо Brexit у Великій Британії.

27 червня 2017 року про масштабну хакерську атаку на низку банківських установ повідомили в НБУ. Окрім того, про атаку вірусом «Petya.A» повідомила «Нова пошта», також була інформація про кібератаки на Кабінет міністрів, «Укренерго», «Київенерго», «Запоріжжяобленерго», «Дніпроенерго», аеропорт «Бориспіль» та кілька редакцій великих медіахолдингів у Києві та Львові.

Про кібератаки повідомили тоді також і в інших країнах.

Служба безпеки України 1 липня 2017 заявила про причетність російських спецслужб до атаки комп’ютерного вірусу PetyaA. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося в декілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання бухгалтерського програмного забезпечення.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading