Home /
Прокуратура: суд продовжив арешт підозрюваних у вбивстві Вороненкова
;

Прокуратура: суд продовжив арешт підозрюваних у вбивстві Вороненкова

Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваних в  вбивстві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, термін тримання під вартою продовжили на 60 діб. 

16 червня 2017 року стало відомо, що в Павлограді на Дніпропетровщині правоохоронці здійснили обшук у помешканні й затримали громадського активіста Ярослава Тарасенка.

Правоохоронці заявляли, що, за даними прокуратури, Тарасенка підозрюють у тому, що саме він міг бути тим водієм, який автом привіз підозрюваного вбивцю Вороненкова на місце злочину і, ймовірно, мав вивезти звідти. За даними силовиків, також 39-річний уродженець Херсонської області брав участь в організації злочину і проводив спостереження за Вороненковим. 

Вороненкова вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. У результаті стрілянини також був поранений його охоронець і нападник, який пізніше помер від поранень.

Денис Вороненков, який у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом російської Держдуми Марією Максаковою, переїхав до України, 14 лютого повідомив про отримання українського громадянства завдяки українському походженню своїх предків. В Україні колишній російський депутат раніше дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента України Віктора Януковича.

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading