Home /
Перед авіаударом у Дейр-ез-Зорі росіяни запевняли, що їхніх представників там немає – Пентагон
;

Перед авіаударом у Дейр-ез-Зорі росіяни запевняли, що їхніх представників там немає – Пентагон

Російські військові перед боєм 7 лютого в сирійській провінції Дейр-ез-Зор запевнили представників американського командування, що в збройному загоні, який почав наступ на позиції союзників США, немає громадян Росії, заявляють у Пентагоні.

«Удар у Сирії – наші удари були зроблені з метою самооборони. Ми чітко про це заявляли. Ми бачили групу, яка до нас наближалася. Ми досі не знаємо, і я не буду займатися домислами, про наміри чи склад цієї групи… Ми скористалися лінією для запобігання конфліктів і підтримували зв’язок до, під час і після авіаударів. Росіяни запевнили нас, що вони в цьому не беруть участі», – повідомила 22 лютого представниця Міністерства оборони США Дана Вайт.

У Пентагоні додали, що відомо тільки про те, що сили, які наступали, підтримують президента Сирії Башара Асада.

9 лютого американський телеканал CBS із посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що 7 лютого в Сирії під авіаудар міжнародної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, які намагалися захопити нафтове родовище в районі селища Хішам. Угруповання, що наступало, обстріляла американська авіація, загинули, за різними даними, від кількох десятків до кількох сотень людей, в тому числі росіяни, імовірно найманці з так званої «Приватної військової компанії Вагнера».

Газета Washington Post 22 лютого повідомила, що до організації наступу був причетний близький до президента Росії Володимира Путіна бізнесмен Євген Пригожин, якого називають організатором «ПВК Вагнера». З його телефонних розмов, як стверджує газета, випливає, що він отримав від якогось російського міністра згоду на «швидкі і рішучі» дії в Сирії. Російська сторона ці повідомлення поки що не прокоментувала.

Міністерство закордонних справ і Міноборони Росії раніше заявляли, що військовослужбовці Росії в нападі участь не брали.

20 лютого МЗС Росії визнало, що під час «нещодавнього бойового зіткнення» в Сирії поранені «декілька десятків» росіян, а також «є загиблі громадяни Росії і країн СНД». При цьому у відомстві наголосили, що в бою «жодним чином не брали участь військовослужбовці Російської Федерації і не застосовувалися штатні технічні засоби».

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading