Home /
Президент Південної Кореї шкодує через скасування зустрічі Трампа і Кім Чен Ина
;

Президент Південної Кореї шкодує через скасування зустрічі Трампа і Кім Чен Ина

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін висловив жаль через скасування зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Під час надзвичайної наради з питань національної безпеки Мун Чже Ін сказав, що «дуже шкодує, що саміт США та Північної Кореї не відбудеться за планом».

«Денуклеаризація Корейського півострова та постійний мир – це історичне завдання, яке не може бути відкинуте чи відкладене», – сказав Лун, додавши, що складно вирішити дипломатичні проблеми через нинішній метод комунікації між США та Північною Кореєю.

«Я сподіваюся, що лідери вирішать це питання через більш безпосередній і тісний діалог між собою», – сказав він.

22 травня Мун Чже Ін зустрівся з президентом США Дональдом Трампом у Вашингтоні.Тоді Трамп заявив, що є велика ймовірність, що його зустріч з Кім Чен Ином не відбудеться 12 червня.

Президент США Дональд Трамп скасував зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином, яка мала відбутися 12 червня в Сінгапурі.

Читайте також: Північна Корея зруйнувала свій ядерний полігон

Упродовж останніх місяців офіційний Вашингтон вів активний діалог із КНДР про можливості проведення зустрічі керівників двох держав.

США домагаються від Північної Кореї цілковитої відмови від розробки ядерної зброї і перетворення Корейського півострова в зону, вільну від ядерної зброї. Одним із кроків на цьому шляху мало стати повне виведення з ладу північнокорейського полігону, де в останні роки проводили випробування ядерних зарядів. Його зруйнували 24 травня.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading