Home /
Щось подібне до анексії Криму не може статися з жодним членом НАТО – Столтенберґ
;

Щось подібне до анексії Криму не може статися з жодним членом НАТО – Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що альянс єдиний у невизнанні незаконної анексії Криму Росією, і що те, що сталося з Кримом у 2014 році, не може повторитись щодо будь-якого члена НАТО. Про це Столтенберґ сказав на прес-конференції за підсумками першого дня саміту НАТО у Брюсселі.

За його словами, незаконна анексія Криму була однією з головних причин, чому НАТО здійснила найбільше посилення колективної оборони з часів Холодної війни.

 «Це також одна з головних причин збільшення нашої військової присутності у балтійських країнах, Польщі, а також у чорноморському регіоні аби надіслати чіткий сигнал, що щось подібне, що сталося з Кримом, не може трапитись з будь-якою країною НАТО», – додав керівник НАТО. 

Столтенберґ також запевнив, що НАТО «продовжуватиме надавати підтримку Україні, політичну підтримку і практичну».

На цю ж тему: Україна і саміт НАТО: визначатимуть, хто є хто і кому куди

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading