Home /
На Донбасі втрат немає, бойовики здійснили два обстріли – штаб
;

На Донбасі втрат немає, бойовики здійснили два обстріли – штаб

У зоні бойових дій на Донбасі вдень 11 липня втрат серед українських військових немає, повідомив штаб Операції об’єднаних сил. За цими даними, підтримувані Росією бойовики двічі відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів на Світлодарському та Горлівському напрямках по позиціях Об’єднаних сил поблизу Світлодарська та Південного.

В угрупованні «ЛНР» заявили про обстріл українськими військовими селища Фрунзе з гранатометів та стрілецької зброї. Сайти угруповання «ДНР» недоступні.

Безпекова ситуація у зоні конфлікту на Донбасі покращилася після початку «хлібного перемир’я», заявив за підсумками переговорів щодо Донбасу у Мінську 11 липня посол Мартін Сайдік.

Під час попереднього засідання Тристороння контактна група домовилася про припинення вогню з 1 липня, про порушення якого сторони конфлікту на Донбасі заявили майже відразу після початку дії нових домовленостей.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading