Home /
Підозрюваний в організації підриву офісу Товариства угорської культури Закарпаття заарештований
;

Підозрюваний в організації підриву офісу Товариства угорської культури Закарпаття заарештований

Суд заарештував без права внесення застави підозрюваного в організації підриву офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді, який стався 27 лютого, повідомили в прокуратурі регіону.

За даними слідства, близько 3 години ночі 27 лютого здетонував саморобний вибуховий пристрій, який перед цим встановив один зі злочинців. Були пошкоджені вікна й фасад будівлі, а також повністю знищене майно в офісі. Жодна особа не постраждала.

Підозрюваного в організації вибуху затримали 8 серпня.

У прокуратурі нагадали, що в травні правоохоронці направили до суду обвинувальний акт щодо двох підозрюваних у нападі на будівлю Товариства угорської культури Закарпаття. Їхні дії кваліфікували, як підготовку до диверсії, теракт, придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу та умисне пошкодження майна, вчинене групою осіб.

Це був не перший напад на офіс товариства. У ніч на 4 лютого невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю у будівлю. Ніхто не постраждав. Це сталося напередодні приїду високопосадовців міністерств України та Угорщини в Ужгород. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив інцидент.

Пізніше Геннадій Москаль заявив, що правоохоронцям вдалося встановити особи зловмисників. За його словами, це громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації «Фаланга», члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків угруповань «ЛНР» і «ДНР». Інформацію підтвердили і в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області.

Подія сталася на тлі загострення відносин між Україною та Угорщиною через новий український закон «Про освіту», що передбачив поступове запровадження у школах переходу на навчання державною українською мовою. Будапешт побачив у цьому порушення прав угорської меншини. Київ ці звинувачення відкидає.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading