Home /
У Бухаресті поліція на антикорупційному мітингу застосувала сльозогінний газ, є травмовані
;

У Бухаресті поліція на антикорупційному мітингу застосувала сльозогінний газ, є травмовані

У Бухаресті, столиці Румунії, поліція застосувала сльозогінний газ проти мітингу антикорупційних демонстрантів, щонайменше 24 людини травмовані.

Демонстранти, багато хто з яких живуть закордоном та повернулися, щоб зібратися на мітинг з вимогою відставки уряду та проведення дострокових виборів.

Протестувальники тримали в руках прапори Румунії та Європейського Союзу, скандуючи: «Справедливість, а не корупція!»

Дехто з приблизно 3 мільйонів румунів, що живуть закордоном, кажуть, що вони залишили країну через корупцію, низьку заробітну плату і брак можливостей. Акція з закликом до протесту була розпочата у Facebook.

У Румунії були спроби декриміналізувати кілька корупційних правопорушень через надзвичайний указ, що призвело до того, що тисячі румунів вийшли на вулиці на знак протесту. 

Читайте також – Протести в Румунії: чому вони важливі для України

Європейська комісія та Державний департамент США критикували запропоновані зміни до судового законодавства, заявивши, що вони можуть призвести до порушення законності.

Президент країни Клаус Йоганніс у липні підписав указ про зняття з посади головного антикорупційного прокурора. Він хвалив антикорупційного прокурора Лауру Кодруци Ковеші за її зусилля і сказав, що він був змушений підписати указ після того, як його зобов’язав це зробити Конституційний суд.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading