Home /
Втрат серед українських військових на Донбасі за добу немає – штаб
;

Втрат серед українських військових на Донбасі за добу немає – штаб

Попри обстріли українських позицій втрат серед українських військових на Донбасі за період від 7:00 до 18:00 14 серпня немає, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Загалом штаб зафіксував протягом поточної доби 19 випадків порушення режиму тиші з боку сепаратистів, в тому числі – із важкого озброєння.

Представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» станом на саме цей час зведень не публікували. Водночас, в угрупованні «ДНР» заявили про обстріли їхніх позицій поблизу Яснинуватої з 5:50 до 6:20. Тоді як предстаники угруповання «ЛНР» заявили про 5 випадків порушення режиму припинення вогню з боку українських військових за минулу добу, не уточнюючи, з якого саме часу по який велося спостереження.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading