Home /
Присяжні визнали Манафорта винним за 8 пунктами обвинувачення
;

Присяжні визнали Манафорта винним за 8 пунктами обвинувачення

Присяжні визнали екс-керівника передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта винним за вісьмома пунктами обвинувачення із 18 під час судового розгляду в місті Александрія, штат Вірджинія.

П’ять із них мають стосунок до ухилення від податків, один – до недекларування іноземних банківських рахунків, як вимагає того закон, та два пункти – до банківського шахрайства.

Щодо інших 10 пунктів присяжні не змогли досягти консенсусу. Суддя оголосив процес стосовно них таким, що не відбувся.

Присяжні ухвалили своє рішення після майже чотирьох днів обговорень.

69-річного Пола Манафорта, колишнього голову передвиборного штабу Дональда Трампа й екс-радника колишнього президента України Віктора Януковича звинувачують в ухилянні від сплати податків на мільйони доларів у період роботи лобістом на українську Партію регіонів (всього політконсультант отримав за цю роботу, за даними слідства, близько 60 мільйонів доларів), а також в банківському шахрайстві й участі в змові з метою обійти банківські і податкові закони США.

Справу проти Манафорта порушили члени слідчої групи спецпрокурора Роберта Мюллера, які розслідували ймовірне втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Однак усі звинувачення, які вони в підсумку висунули, стосувалися діяльності Манафорта з 2006 по 2016 роки, до періоду його роботи в штабі Трампа.

Звинувачення будувало свою лінію на свідченнях колишнього партнера Манафорта Ріка Ґейтса, який уклав угоду зі слідством. У суді Ґейтс зізнався, що сам обкрадав політконсультанта.

Манафорт заявляв про свою невинуватість, наполягаючи, що виплачувати йому зарплату через офшори вирішили українці, з якими він працював. Якщо його визнають винним, Манафорт може отримати від 8 до 10 років в’язниці.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading