Home /
Таджикистан: влада заявляє про затримання підозрюваних у підготовці вибухів на військовій базі Росії
;

Таджикистан: влада заявляє про затримання підозрюваних у підготовці вибухів на військовій базі Росії

Спецслужби Таджикистану заявляють, що арештували 12 осіб, які за завданням екстремістського угруповання «Ісламська держава» готували вибух у комендатурі 201-ї російської військової бази в Душанбе.

Як повідомила 12 листопада таджикистанська служба Радіо Свобода, групу чоловіків затримали 4 листопада.

«Ватажком групи був якийсь Сухроб, житель міста Вахдат. Відомо, що він раніше перебував у Киргизстані й Ірані, потім через турецьку територію перебрався до Сирії, де воював на боці «ІД», – повідомило джерело у комітеті з нацбезпеки Таджикистану.

Інші подробиці наразі невідомі.

Тим часом стало відомо, що допит ймовірного лідера групи відбувався недалеко від вказаної військової бази. У розпорядженні Радіо Свобода виявилося фото ймовірного допиту: на ньому видно, як кілька співробітників спецслужб в масках допитують арештованого.

Очевидцями допиту стали місцеві жителі. «Заарештований говорив, що вони збиралися влаштувати вибух у військовій базі за те, що росіяни в Сирії воюють проти «ІД», – розповів один з очевидців.

Військова операція Росії в Сирії почалася в кінці 2015 року. За місяць до цього Москва підписала з Дамаском угоду про розміщення російської авіаційної групи на базі в сирійській провінції Латакія в районі аеродрому Хмеймім на безстроковий період і на безоплатній основі. Там російські війська ведуть бої, в тому числі проти «Ісламської держави».

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading