Home /
У Кремлі відмовилися коментувати слова Мадуро про купівлю ракет у Росії
;

У Кремлі відмовилися коментувати слова Мадуро про купівлю ракет у Росії

Речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився коментувати слова президента Венесуели Ніколаса Мадуро про купівлю «тисячі ракетних установок класу «земля-повітря» російського виробництва».

«Я це залишаю без коментарів», – заявив Пєсков у відповідь на прохання журналістів підтвердити або спростувати повідомлення, яке Мадуро розмістив у своєму Twitter.

Водночас прихильники венесуельської опозиції готуються знову вийти на вулиці міст, щоб продовжити тиск на Мадуро і закликати його до пропуску через кордон гуманітарних конвоїв.

Три тижні тому лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе президентом Венесуели, заявивши, що переобрання Мадуро стало результатом маніпуляцій. Більшість країн Заходу, включаючи США, визнали законність Гуайдо на посаді глави держави, але Мадуро продовжує спиратися на підтримку Росії і Китаю, одночасно зберігаючи контроль над державними органами й установами, включаючи збройні сили.

На даний момент головною розбіжністю в протидії опозиції і влади є доставка гуманітарної допомоги. 35-річний Гуайдо координує дії західних партнерів, які намагаються доставити ліки та харчі до Венесуели.

Мадуро, який заявляє, що ніякої кризи немає, засуджує надання допомоги, називає ці дії «демонстративної акцією під керівництвом США» і не дозволяє гуманітарним конвоям перетинати кордон країни.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading