Home /
США закликають Пакистан покарати винних у нападі смертника в Кашмірі
;

США закликають Пакистан покарати винних у нападі смертника в Кашмірі

Сполучені Штати Америки закликають Пакистан покарати винних у нападі смертника в Кашмірі, унаслідок якого загинули понад 40 індійських солдатів.

«Ми в близькій комунікації з урядом Індії, щоб висловити не тільки наші співчуття, але й нашу міцну підтримку в її протистоянні цьому тероризму. Ми закликаємо Пакистан повністю співпрацювати з розслідуванням нападу й покарати кожного відповідального», – сказав речник Державного департаменту Роберт Палладіно 19 лютого.

Індія, зі свого боку, закликала Пакистан здійснити «надійні й видимі» кроки проти винних у нападі.

14 лютого понад 40 індійських поліцейських загинули внаслідок нападу смертника в Кашмірі, відповідальність за який на себе взяло базоване в Пакистані угруповання «Джаіш-е-Мохаммад».

МЗС Індії після цього нападу закликало Пакистан «припинити підтримку терористів і терористичних груп», які використовують пакистанську територію як базу і «знищити інфраструктуру, що експлуатується терористичними групами для підготовки нападів в інших країнах».

На тлі зростання напруженості Пакистан відкликав свого посла з Індії для консультацій.

Індія вже давно звинувачує Пакистан у підтримці бойовиків у Кашмірі, фактично розділеному головно між Пакистаном і Індією (ще частину утримує Китай). Обидві країни претендують на всю територію і з 1947 року через це вже мали дві війни.

Пакистан відкидає звинувачення, заявляючи, що надає дипломатичну підтримку кашмірській боротьбі за право на самовизначення.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading