Home /
79-а бригада вийшла із блокування – прес-центр АТО
;

79-а бригада вийшла із блокування – прес-центр АТО

Внаслідок спецоперації підрозділ 79-ї бригади вивели з блокування – про це йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

«Зараз військовослужбовці перебувають у безпеці і зосереджені у визначеному районі», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що багато в чому успіх операції забезпечили військові інженери Збройних сил України, які під вогнем противника встановили мости і навели тимчасові переправи. Це дозволило силам АТО зробити перегрупування і «дати хоч і важкий, але переможний бій».

Так, по мостах пройшло більш як 200 одиниць бойової техніки. Колона розтягнулась на майже 10 кілометрів. Її шість разів обстрілювали з БМ-21 «Град». До спецоперації були залучені сили 95-ї, 24-ї, 79-ї бригад, повідомили в прес-центрі.

«Усі воїни сил АТО проявили мужність і героїзм і вийшли з оточення з мінімальними втратами та зі всією технікою», – відзначають у прес-центрі АТО.

72-я і 79-я бригади Збройних сил України фактично перебували в оточенні і зазнавали постійних артобстрілів як з боку бойовиків зі сходу України, так і з території Росії.

Загалом 449 українських військовослужбовців, які брали участь в АТО в східних областях, перетнули з 1 по 4 серпня кордон Росії, після чого попросили допомоги у поверненні до України. Майже всі вони покинули територію Росії 4 і 5 серпня.

Водночас сьогодні, 7 серпня, речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив про арешт у Росії 5 українських офіцерів. За його словами, загалом на території Росії досі силою утримують 18 військовослужбовців Збройних сил України і 28 прикордонників і з них «вибивають зізнання у тому, що вони цілеспрямовано обстрілювали російську територію».

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading