Home /
Росія: учасники акції «Набрид» в Москві прямують до приймальні Путіна
;

Росія: учасники акції «Набрид» в Москві прямують до приймальні Путіна

У Росії в Москві почалася акція «Набрид» з вимогою до російського президента Володимира Путіна відмовитися від участі у виборах глави держави в 2018 році.

На даний час кілька десятків активістів прямують до будівлі адміністрації президента, біля якої чергують сотні поліцейських. Про затриманих наразі не повідомляється. 

Російське бюро Радіо Свобода проводить трансляцію заходу. 

Акції «Набрид» руху «Відкрита Росія» проходять сьогодні в багатьох російських містах. У Кемерові на заході були затримані близько 20 активістів. В Іжевську, Горно-Алтайську, Новокузнецьку і Тюмені в поліцію потрапили організатори протестів. 

Організація «Відкрита Росія», підтримувана Михайлом Ходорковським, анонсувала акцію «Набрид» наприкінці березня. 26 квітня російська влада визнала зареєстровану у Великобританії організацію «Відкрита Росія» «небажаною». На наступний день в офісі однойменного руху в Москві пройшов обшук.

Колишній нафтовий магнат, колишній співвласник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський понад 10 років відбув в ув’язненні в Росії за двома кримінальними справами про податкові й інші фінансові порушення, другу з яких правозахисники називають суто політичною. Він залишив Росію після того, як президент Володимир Путін помилував його у грудні 2013 року. Ходорковський живе переважно у Швейцарії і Великобританії.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading