Home /
США передали українським прикордонникам мобільний центр радіозв’язку
;

США передали українським прикордонникам мобільний центр радіозв’язку

Посольство США повідомили про передачу прикордонникам на сході України мобільного центру радіозв’язку. Про це йдеться у повідомленні на офіційній Facebook-сторінці відомства.

«Цей центр та понад 500 радіостанцій, оснащених новітніми технологіями, дозволять забезпечити лінію надійного та захищеного зв’язку між керівництвом Державної прикордонної служби України та прикордонниками на місцях», – зазначають представники посольства.

У заходах взяли участь посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович та президент України Петро Порошенко.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, всього було вручено 569 комплектів виробництва компанії HARRIS різних типів на суму 21 мільйон доларів США.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути хіба що російські «добровольці». Через роль Росії у подіях на Донбасі, а також через анексію Криму, США та країни ЄСзастосували щодо Москви кілька пакетів санкцій.

За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей, поранені понад 22 тисячі серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

 

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading