Home /
Азербайджанський журналіст заявляє, що його викрали в Грузії і силою повернули в Баку
;

Азербайджанський журналіст заявляє, що його викрали в Грузії і силою повернули в Баку

Азербайджанський журналіст заявляє, що його силою повернули з Грузії до Азербайджану, де його, за словами адвоката, звинувачують у незаконному перетині державного кордону і контрабанді грошей.

Адвокат Ельчин Садигов повідомив Радіо Свобода, що він зустрівся зі своїм підзахисним Афганом Мухтарлі у штаб-квартирі Державної прикордонної служби Азербайджану в Баку 30 травня, через день після того, як журналіст заявив про викрадення його невідомими особами в Тбілісі.

«Афган сказав мені, що невідомі люди змусили його сісти в автомобіль Opel у Тбілісі поруч з тим місцем, де він живе, і що ці люди, на його думку, були представниками грузинських спецслужб», – сказав Садигов. – Афган сказав мені, що в автомобілі його побили, зав’язали йому очі. Через дві години автомобіль змінили, потім змінили його знову. Афган каже, що в третьому автомобілі люди говорили азербайджанською мовою».

«Коли третя машина зупинилася, вони зняли з його очей пов’язку і поклали в кишеню 10 тисяч євро, які він ніколи не бачив раніше. Він побачив, що місцем, куди вони прибули, був пункт пропуску на кордоні Грузії й Азербайджану. Афган сказав мені, що після перетину кордону він був доставлений в Баку», – додав адвокат.

Міністерство внутрішніх справ Грузії заявило, що почало розслідування ймовірного «незаконного ув’язнення» Мухтарлі.

Мухтарлі залишив Азербайджан три роки тому. У Тбілісі він проводив протести перед будівлею посольства Азербайджану і нещодавно написав про переслідування азербайджанських активістів у Грузії.

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading