Home /
Російські пранкери телефонували посадовцям Чорногорії від імені Порошенка і Гройсмана
;

Російські пранкери телефонували посадовцям Чорногорії від імені Порошенка і Гройсмана

Російські пранкери телефонували прем’єрові Чорногорії Душко Марковичу і його попередникові Мило Джукановичу від імені президента і прем’єр-міністра України, повідомляють в уряді і владній Демократичній партії соціалістів Чорногорії.

За повідомленнями, пранкери Володимир Краснов і Олексій Столяров, відомі за прізвиськами Вован і Лексус, телефонували чорногорським високопосадовцям минулого тижня.

В уряді і владній партії Чорногорії назвали дзвінки провокацією Росії і частиною спроб Москви дискредитувати представників влади Чорногорії, яка 5 червня стане офіційним членом НАТО, попри обурення з боку Росії.

Запис розмови з пранкерами, які раніше неодноразово обдурювали відомих людей, зокрема Елтона Джона, передали по російському державному телебаченні.

Автентичність запису підтвердили в уряді Чорногорії і у владній партії країни, яку очолює Джуканович.

В уряді Марковича повідомили, що він розмовляв із пранкером, який вдавав із себе президента України Петра Порошенка протягом 17 хвилин 24 травня, за день до саміту НАТО, на якому Чорногорію привітали як нового члена альянсу.

За словами Марковича, він не змінив би ні слова з того, що сказав під час цієї розмови.

Джуканович розмовляв із пранкером, який видавав себе за прем’єра України Володимира Гройсмана, трохи довше, повідомляє чорногорська влада.

Влада Чорногорії раніше заявила про причетність осіб із Росії й Сербії до спроби державного перевороту в країні наприкінці минулого року, наміру вбити тодішнього прем’єра Джукановича і встановити проросійський уряд, який би не допустив вступу Чорногорії до НАТО.

Москва усі звинувачення відкинула.

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading