Home /
У Тбілісі протестують проти ймовірного викрадення азербайджанського журналіста
;

У Тбілісі протестують проти ймовірного викрадення азербайджанського журналіста

У центрі Тбілісі 31 травня відбулася акція неурядових організацій і журналістів, які вимагають від влади Грузії розслідувати ймовірне викрадення в грузинській столиці азербайджанського журналіста Афгана Мухтарлі й переправлення його до Баку.

Протестувальники тримали плакати із написом «Свободу Афгану Мухтарлі» англійською і грузинською мовами.

Тим часом, президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі заявив, що зникнення Мухтарлі з території Грузії є «серйозним викликом для грузинської держави і її суверенітету».

Міністерство внутрішніх справ Грузії заявило, що почало розслідування щодо ймовірного незаконного ув’язнення Мухтарлі.

Напередодні адвокат журналіста повідомив Радіо Свобода, що його підзахисного його силою повернули з Грузії до Азербайджану, де його звинувачують у незаконному перетині державного кордону і контрабанді грошей.

Адвокат Ельчин Садигов повідомив, що він зустрівся зі своїм підзахисним Афганом Мухтарлі у штаб-квартирі Державної прикордонної служби Азербайджану в Баку 30 травня, через день після того, як журналіст заявив про викрадення його невідомими особами в Тбілісі.

Мухтарлі залишив Азербайджан три роки тому. У Тбілісі він проводив протести перед будівлею посольства Азербайджану і нещодавно написав про переслідування азербайджанських активістів у Грузії.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading