Home /
Українська сторона СЦКК: 1 червня ЗСУ будуть дотримуватися «режиму тиші»
;

Українська сторона СЦКК: 1 червня ЗСУ будуть дотримуватися «режиму тиші»

Українська сторона Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню (СЦКК) заявляє, що з 1 червня Збройні сили України будуть дотримуватись «режиму тиші», йдеться в повідомленні прес-центру штабу української воєнної операції на сході України.

«Українська сторона, безумовно дотримуючись Мінських домовленостей, підтримує прагнення щодо дотримання «режиму тиші» вздовж всієї лінії розмежування сторін у районі проведення АТО на Донбасі. 31 травня керівництво ЗС України віддало розпорядження командирам всіх рівнів про заборону використання всіх видів озброєння і боєприпасів у період з 00:00 годин 01.06.2107 до 00:00 годин 02.06.2017», – йдеться в повідомленні.

Водночас, заявляють військові, у разі виникнення з боку підтримуваних Росією бойовиків загрози життю військовослужбовців, цивільного населення, а також спроб зміни лінії зіткнення, «підрозділи Збройних сил України будуть готові застосувати зброю».

Востаннє про припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі оголошували наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи. Чергове перемир’я мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading