Home /
Директор Freedom House в Україні: обвинувачення щодо Шабуніна є політично мотивованими
;

Директор Freedom House в Україні: обвинувачення щодо Шабуніна є політично мотивованими

Директор представництва Freedom House в Україні Метью Шааф вважає обвинувачення щодо керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна є політично мотивованими. 

«Великий день для громадянського суспільства в Україні: судове слухання з приводу політично вмотивованих обвинувачень проти антикорупційного активіста Шабуніна та візит Веніційської комісії для оцінки законопроектів щодо неурядових організацій, які серйозно загрожують громадянському простору», – написав Шааф на своїй сторінці у twitter.

Як повідомляє Центр протидії корупції, на сьогодні заплановане перше судове засідання у справі Шабуніна, якого звинувачують за статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» Кримінального кодексу України. 

16 серпня 2017 року голові громадської організації «Центр протидії корупції» Віталію Шабуніну в Дніпровському районному відділі поліції Києва оголосили підозру. Активіста підозрювали в «умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості» (стаття 122 Кримінального кодексу) громадянину Всеволоду Філімоненку, який називає себе журналістом.

У документі вказано, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Проте 18 січня 2018 року у ЦПК повідомили, що слідчі перекваліфікували справу щодо Віталія Шабуніна – йому інкримінують частину 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо журналіста».

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading