Home /
Російський олігарх, ініціатор Alfa Jazz Fest Фрідман потрапив до «кремлівського звіту»
;

Російський олігарх, ініціатор Alfa Jazz Fest Фрідман потрапив до «кремлівського звіту»

Російський олігарх, ініціатор джазового фестивалю Alfa Jazz Fest, уродженець Львова Михайло Фрідман потрапив до «кремлівського звіту». 

Міністерство фінансів США 30 січня видало очікуваний документ із потенційними об’єктами можливих майбутніх санкцій США проти росіян, які мають тісні контакти з президентом Росії Володимиром Путіним. Цей список раніше назвали у пресі «Кремлівським звітом». Він, зокрема, включає 114 високопосадовців Росії та 96 «олігархів» у відкритій частині звіту і ще не відому кількість у засекреченій.

Цей список не означає запровадження ніяких санкцій чи обмежень щодо цих осіб, за винятком тих, щодо кого обмеження були введені раніше.

Михайло Фрідман, який народився у Львові, був ініціатором створення фестивалю Alfa Jazz Fest. Захід проходить у Львові з 2011 року. Як повідомляється на сайті фестивалю, титульним спонсором фестивалю до 2018 року виступав «Альфа-Банк Україна» (Фрідман є головою Наглядової ради консорціуму «Альфа-Груп»), в зв’язку з чим фестиваль називався Alfa Jazz Fest. 

Фрідман раніше заявляв, що його «мета – зробити подарунок Львову, який має традиції у музиці і культурі». 

У 2017 році було схвалено рішення про перейменування фестивалю на Leopolis Jazz Fest. Тоді ж стало відомо про відмову «Альфа-Банк Україна» фінансувати фестиваль. 

Крім того, на початку січня цього року повідомлялося, що «Альфа-банк», найбільший приватний банк Росії, припинив обслуговування російських підприємств військово-промислового комплексу через загрозу санкцій з боку США. 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading