Home /
Влада Таджикистану: напад на іноземних велосипедистів може бути терактом
;

Влада Таджикистану: напад на іноземних велосипедистів може бути терактом

Влада Таджикистану не виключає, що напад на іноземних велотуристів на півдні країни був терактом. Міністр внутрішніх справ Таджикистану Рамазон Рахімов 30 липня заявив, що розслідування має встановити, що це було: ДТП, вбивство чи теракт.

29 липня у Хатлонській області Таджикистану водій на автомобілі скоїв наїзд на іноземних громадян-велосипедистів, які подорожували по країні, і зник з місця події.

За офіційною інформацією, яку підтвердили диппредставництва в Душанбе, в інциденті загинули двоє американців, а також громадяни Нідерландів і Швейцарії. Ще щонайменше троє іноземців поранені і доправлені в лікарню.

Рахімов повідомив, що водій і пасажири авта після наїзду вийшли з салону і напали на туристів з вогнепальною зброєю і ножем. Чим були викликані їхні дії – наразі невідомо.

За даними кореспондента таджицької служби Радіо Свобода, щоб знайти нападників, влада організувала огляд автомашин на всіх дорогах регіону. Співробітники силових структур ретельно перевіряли навіть автотранспорт своїх колег. Через деякий час міліція повідомила про проведення спецоперації в селі Торбулок. За словами силовиків, можливі винуватці нападу чинили збройний опір, тому двоє з них були вбиті, а ще один – затриманий.

«Щодо затримання інших співучасників злочину вживаються заходи», – йдеться в повідомленні МВС країни.

2018 рік у Таджикистані оголошений роком туризму. За офіційними даними, кількість іноземних туристів, які тільки за п’ять місяців цього року прибули до Таджикистан, перевищила 900 тисяч людей, що в чотири рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Влада побоюється, що те, що трапилося з велосипедистами може негативно відбитися на туристичному іміджі Таджикистану.

 

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading