Home /
Держпродспоживслужба: порушення санітарних вимог виявили у кожному п’ятому таборі для дітей
;

Держпродспоживслужба: порушення санітарних вимог виявили у кожному п’ятому таборі для дітей

Держпродспоживслужба заявляє про порушення вимог санітарного законодавства у кожному п’ятому закладі оздоровлення і відпочинку дітей.

Як повідомляє прес- центр служби, обстежили 10,5 тисячі закладів, порушення вимог санітарного законодавства виявили у 2283 (22%).

За словами представниці Держпродспоживслужби Алли Григоренко, порушення стосувалися невідповідності питної води вимогам санітарних правил, відсутності погодженого меню і постачальників продуктів харчування, не проведення дезінфекційних заходів, незавершення ремонтних робіт, неналежного стану або кількості холодильників.

Посадовці Держпродспоживслужби надали 820 приписів і 21 розпорядження керівникам цих дитячих закладів, наклали 6 штрафів, відсторонили від роботи 14 працівників, що не пройшли періодичний профілактичний медичний огляд, повідомили про порушення вимог санітарного законодавства правоохоронців.

Читайте також: Масове отруєння дітей на Донеччині

У липні з дитячого табору «Орлятко» на Донеччині з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізували 76 дітей та 15 дорослих з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт». Згодом у МОЗ заявили, що причиною спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому таборі «Орлятко» була гостра дизентерія.

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading