Home /
Російська мова втратила статус регіональної на Миколаївщині – прокуратура
;

Російська мова втратила статус регіональної на Миколаївщині – прокуратура

Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов обласної прокуратури про визнання недійсним рішення Миколаївської обласної ради про надання російській мові статусу регіональної, повідомила 31 липня прес-служба прокуратури.

Ухваленим 7 вересня 2012 року рішенням «Про реалізацію вимог Закону України «Про засади державної мовної політики» обласна рада визнавала, що на території Миколаївщини поряд з українською мовою як державною діє російська як регіональна.

Конституційний суд України в лютому 2018 року визнав, що зазначений закон не відповідає Основному закону країни, а рішення і висновки Конституційного суду є обов’язковими і остаточними. Відповідно до статті 10 Конституції України, державною мовою в Україні є українська мова.

«Оскільки обласною радою самостійно не вживались заходи до приведення рішення у відповідність з чинним законодавством, перший заступник прокурора області звернувся до суду з позовом про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної. Суд погодився з доводами прокурора, визнавши протиправним та нечинним рішення Миколаївської обласної ради», – йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading