Home /
МЗС Росії підтвердило загибель трьох журналістів у Центральноафриканській республіці
;

МЗС Росії підтвердило загибель трьох журналістів у Центральноафриканській республіці

Міністерство закордонних справ Російської Федерації підтвердило загибель трьох російських журналістів у Центральноафриканській Республіці.

«Згідно з інформацією, що надходить з ЦАР, 30 липня неподалік від міста Сібю (300 кілометрів на північ від столиці ЦАР – міста Бангі) загинули три людини, які мали при собі тільки журналістські документи, видані на ім’я Кирила Радченка, Олександра Расторгуєва та Орхана Джемаля», – йдеться в повідомленні російського МЗС.

За даними російських дипломатів, тіла загиблих уже доставили в столицю ЦАР, в подальшому вони будуть відправлені до Росії.

В МЗС також наголосили, що співробітники посольства Росії в ЦАР не знали про перебування на території країни російських журналістів.

За даними телеканалу «Дождь», журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко та режисер Олександр Расторгуєв знімали документальний фільм про російську приватну військову компанію «ПВК Вагнера».

Читайте також: Найманці «ПВК Вагнера» – тепер в Африці. Що вони там роблять?

Їх зупинили на контрольно-пропускному пункті під час подорожі зі столиці Бангі в інше місто, повідомило російське інформаційне агентство «Інтерфакс», додавши, що їх застрелили невідомі бойовики.

Принаймні одного з убитих ідентифіковано – Ірина Гордієнко, дружина Джемаля, сказала «Інтерфаксу», що вона впізнала чоловіка після того, як отримала фотографію тіла «через дипломатичні канали».

За інформацією французького інформаційного агентства AFP, мотивом убивства журналістів було пограбування.

Інформаційне агентство Reuters цитувало мера міста Сібю Анрі Депеле, який заявив, що напад здійснили озброєні люди і що водій транспортного засобу вижив.

Як вважають, приватна військова компанія «ПВК Вагнера» має сотні найманців, які воювали в Сирії та на Донбасі.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading