Home /
Двоє військових загинули минулої доби на Донбасі – штаб ООС
;

Двоє військових загинули минулої доби на Донбасі – штаб ООС

Двоє українських військових загинули минулої доби, 9 листопада, внаслідок обстрілів підтримуваних Росією бойовиків у зоні збройного конфлікту на Донбасі, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

За цими даними, підтримувані Росією бойовики дев’ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, тричі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Як ідеться в ранковому зведенні штабу ООС, під обстрілом опинилися позиції українських військових поблизу населених пунктів Кримське, Вільний, Луганське, Авдіївка, Піски, Тарамчук, Березове і Гнутове. Зокрема, біля Кримського, за даними військових, під прикриттям вогню з гранатометів, великокаліберних кулеметів і мінометів 82-го калібру, позиції ЗСУ обстрілював снайпер.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» традиційно звинувачують українських військових в обстрілах своїх позицій.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, –​ у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading