Home /
Місцеві вибори в Туреччині: двоє членів опозиційної партії вбиті
;

Місцеві вибори в Туреччині: двоє членів опозиційної партії вбиті

Двох членів Ісламістської партії процвітання – працівника виборчої дільниці і спостерігача на виборах – застрелили в турецькій провінції Малатья. За даними місцевих ЗМІ, одну людину затримали.

Ще двоє людей отримали ножові поранення в провінції Діярбакир, один з них у критичному стані. Десятки людей отримали ушкодження у сутичках, пов’язаних із місцевими виборами, на східному півдні країни.

Ще одна масова бійка сталася в Стамбулі між прихильниками двох різних кандидатів, одна людина отримала ножові поранення.

Порядок під час виборів охороняють 553 тисячі поліцейських і співробітників сил безпеки.

Читайте також: Посол США в Україні прийшла на виборчу дільницю в Києві​

Партія справедливості і розвитку, яка вигравала кожні вибори з 2002 року, наражається на все більш відчутний тиск опозиції на тлі економічної рецесії в Туреччині, росту безробіття й інфляції.

Зокрема в столиці Анкарі шанси на перемогу має опозиційний кандидат Мансур Явас. Президент і лідер правлячої партії Реджеп Тайїп Ердоган неодноразово звинувачував його у підробці документів і ухиленні від сплати податків. Явас, який програв вибори на посаду мера Анкари 2014 року, всі звинувачення заперечує.

Нинішні муніципальні вибори є першими відтоді, коли в 2017 році президент Реджеп Тайїп Ердоган унаслідок конституційної реформи отримав широкі повноваження.

Внаслідок волевиявлення буде обрано 1 тисячу 389 мерів та тисячі депутатів місцевих рад. З 82-мільйонного населення Туреччини право голосувати має понад 57 мільйонів.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading