Home /
Суд продовжив арешт підозрюваного в справі Гандзюк – Офіс генпрокурора
;

Суд продовжив арешт підозрюваного в справі Гандзюк – Офіс генпрокурора

Печерський районний суд Києва продовжив до 28 травня арешт Олексія Левіна, якого підозрюють у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, повідомив Офіс генерального прокурора.

«Розслідування справи Катерини Гандзюк буде доведене до кінця і не втратить темпу – це наша принципова позиція. У кримінальному провадженні змінився куратор – це мій заступник Олексій Симоненко. Однак група прокурорів і група слідчих СБУ залишаються ті ж, які здійснили прорив у слідстві. Всі налаштовані на реальний результат і скерування обвинувальних актів до суду», – сказала генпрокурор Ірина Венедіктова.

У січні Левіна затримали в Болгарії. Через місяць суд ухвалив рішення про екстрадицію підозрюваного в Україну. 16 березня його доставили до Києва.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

5 серпня набув чинності вирок п’ятьом особам, засудженим до позбавлення волі за вчинення нападу на херсонську активістку.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading