Home /
Екскерівництву підрозділів «Укрзалізниці» повідомили про підозру в незаконному видобутку граніту – СБУ
;

Екскерівництву підрозділів «Укрзалізниці» повідомили про підозру в незаконному видобутку граніту – СБУ

Колишнім керівникам підрозділів акціонерного товариства «Укрзалізниця» повідомили про підозру через незаконний видобуток граніту в кар’єрі, який належить компанії, повідомляє Служба безпеки України.

«Оперативники спецслужби задокументували, що посадовці «Укрзалізниці» організували протягом 2017-18 років протиправний видобуток корисних копалин у Житомирській області. За версією слідства, роботи у кар’єрі здійснювалися без належного оформлення дозвільних документів», – повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Поїзд із залізничного вокзалу в аеропорт «Бориспіль» запрацює з 15 червня – УЗ​

За даними СБУ, за цей час фігуранти справи видобули понад 340 тисяч кубічних метрів граніту, збитки державі правоохоронці оцінюють у більше ніж 850 мільйонів гривень.

Колишньому начальнику «Центру управління промисловістю УЗ» повідомили про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки – ця стаття передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі з тимчасовою забороною на певні посади.​

Колишнього керівника Пенізевицького кар’єру підозрюють у порушенні правил охорони або використання надр. Кваліфікація СБУ за цією статтею передбачає термін ув’язнення від п’яти до восьми років.

Читайте також: Компанія Burisma заперечує причетність Злочевського до пропозиції хабаря Холодницькому​

«Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора», – заявляє СБУ.

Імена фігурантів справи не розголошуються. «Укрзалізниця» наразі не коментувала цю справу.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading