Home /
Українська сторона в ТКГ стверджує, що «за допомогою координаційних механізмів» припинила обстріли біля Водяного
;

Українська сторона в ТКГ стверджує, що «за допомогою координаційних механізмів» припинила обстріли біля Водяного

Українська сторона в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі «за допомогою координаційних механізмів» припинила обстріли українських позицій біля Водяного Донецької області, повідомив радник з питань інформаційної політики української делегації у ТКГ Олексій Арестович, передає Офіс президента.

«Представники української делегації у робочій групі з питань безпеки ТКГ кваліфікують це як інцидент, який, по-перше, призвів до трагічних наслідків, а по-друге, як такий, що має ознаки свідомої ескалації конфлікту та направлений на цілеспрямований зрив домовленостей про сталий режим припинення вогню, який триває з 27 липня», – заявив Арестович.

Внаслідок загострення в районі Водяного на півдні Донецької області 29 і 30 жовтня загинули двоє українських військових, ще один отримав поранення. Ще один військовий поранений у Золотому-4 Луганської області.

Через загибель бійців Україна терміново скликає безпекову підгрупу в ТКГ.

30 жовтня пресцентр Об’єднаних сил подав іншу версію. Там повідомляли, що порушення режиму припинення вогню було зупинено завдяки тому, що «на вогневі провокації противника підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну відповідь», змусивши його «повернутись до режиму тиші» після прицільного обстрілу зі стрілецької зброї і ручного протитанкового гранатомета, який призвів до загибелі бійців біля Водяного. Також про такі дії російських гібридних сил повідомили представників ОБСЄ через Спільний центр контролю та координації, поінформували в пресцентрі.

Із 00:01 27 липня на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню».

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading