Home /
Суд продовжив оголошувати вирок Труханову після перерви через мінування
;

Суд продовжив оголошувати вирок Труханову після перерви через мінування

Малиновський районний суд поновив засідання у справі «Краяну» після незапланованої перерви, що тривала понад годину. Засідання було перерване через повідомлення про мінування.

Тоді ж головуючий суддя Сергій Черевко заявив, що оголошення вироку триватиме близько 25 годин.

Оголошення вироку меру Одеси Геннадію Труханову та ще кільком особам почалося вранці 4 липня. Окрім нього, Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює в корупційному правопорушенні заступника міського голови Павла Вугельмана, голову постійної комісії з комунальної власності Василя Шкрябая, директора муніципального департаменту комунальної власності Олексія Спектора, його заступника Володимира Радіонова, директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Петра Загодіренка, директора ТОВ «Valton Group» Ігоря Кравченка та директора оціночної компанії «Брокбізнесконсалт» Галину Богданову.

За версією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в грудні 2016 року посадові особи одеської міської ради разом створили схему з продажу одеситам приміщень заводу «Краян» за завищеною що найменш вдвічі ціною – 185 мільйонів гривень. За даними слідства, Одеська міська рада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка раніше заплатила за цей комплекс лише 11,5 мільйонів гривень.

Протягом розгляду справи обвинувачення також вносило зміни до обвинувального акту – уточнювало суму збитків і наприкінці травня зменшили їх приблизно до 93 мільйонів гривень. Труханов і інші посадові особи з самого початку відкидали обвинувачення. Обвинувачення також просило відсторонити міського голову від виконання обов’язків, але суд не підтримав цю вимогу.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading