Home /
Росія: Ходорковський назвав «успішною» акцію «Набрид»
;

Росія: Ходорковський назвав «успішною» акцію «Набрид»

Засновник організації «Відкрита Росія» Михайло Ходорковський назвав акцію під назвою «Набрид» такою, що відбулася успішно. Про це він сказав у відео, розміщеному на YouTube-каналі організації.

«Сьогоднішня акція «Набрид» успішно відбулася. Безліч людей в десятках міст вийшли на вулицю, прийшли в приймальні президента Росії і принесли свої звернення, листи з вимогою, щоб він не висувався на четвертий термін», – сказав Ходорковський.

Він засудив затримання учасників акції, зокрема в Санкт-Петербурзі, назвавши їх проявом «неадекватності» з боку місцевої влади.

«Люди прийшли повністю відповідно до закону. Вони мали повне право у свій вихідний день принести листа до адміністрації президента з тими вимогами, які в цих листах викладено», – сказав Ходорковський.

За його словами, попри те, що людей перед проведенням акції «спеціально залякували», а під час самого протесту їх супроводжував «натовп поліцейських», активісти подали звернення до адміністрації президента з вимогою до Володимира Путіна відмовитися від участі у виборах в 2018 році.

«Путін може і повинен знайти в собі сили піти», – заявив після проведення акції Ходорковський.

Офіційні представники Москви назвали акцію протесту несанкціонованою і заявили, що поліція застосовуватиме дії до учасників заходу.

Протестні акції «Набрид», організовані «Відкритою Росією, пройшли сьогодні в десятках міст Росії. По всій країні були затримані більш ніж сто активістів. У Москві затримань не було. Близько тисячі протестувальників передали в адміністрацію президента звернення з вимогою до Путіна відмовитися від участі у виборах в 2018 році.

26 квітня російська влада визнала зареєстровану у Великобританії організацію «Відкрита Росія» «небажаною». На наступний день в офісі однойменного руху в Москві пройшов обшук.

Колишній нафтовий магнат, колишній співвласник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський понад 10 років відбув в ув’язненні в Росії за двома кримінальними справами про податкові й інші фінансові порушення, другу з яких правозахисники називають суто політичною. Він залишив Росію після того, як президент Володимир Путін помилував його у грудні 2013 року. Ходорковський живе переважно у Швейцарії і Великобританії.

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading