Home /
НАБУ: в Одесі Труханову і трьом чиновникам повідомили про підозру, 3 людей затримали
;

НАБУ: в Одесі Труханову і трьом чиновникам повідомили про підозру, 3 людей затримали

У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що детективи повідомили Одеському міському голові Геннадію Труханову про підозру.

Як повідомляє прес-служба бюро, також в рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси про підозру повідомили ще трьом посадовцям мерії: заступнику мера, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради.

У НАБУ додають, що наразі вживаються необхідні заходи для встановлення місця перебування підозрюваних.

За даними бюро, також 13 лютого в ході проведення слідчих дій у цьому ж кримінальному провадженні затримали ще трьох людей – одну посадову особу мерії Одеси та двох фізичних осіб-керівників компанії, а ще одній особі – оцінщику – повідомили про підозру.

Одеський міський голова відсутній на своєму робочому місці вже близько 50 днів. 

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. 

Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини. 

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень. 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading