Home /
Вбивство активіста «Сармата» є замовним – поліція
;

Вбивство активіста «Сармата» є замовним – поліція

Вбивство бердянського активіста та учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка є замовним, заявив перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

«У нас є всі підстави вважати, що це – замовне вбивство. Сліди ведуть за межі Бердянська та Запорізької області. Наразі ми встановлюємо всіх його учасників: від виконавців та посібників до замовників. Є певні напрацювання. Впевнений, що найближчим часом будуть затримані усі причетні до скоєння вбивства», – зазначив Аброськін, уточнивши, що поліція встановлює всіх учасників злочину.

За його словами, наразі розглядаються три основні версії вбивства.

«Перша версія – злочин вчинено особами, які входять до злочинних організацій. Також ми розглядаємо версії вчинення цього злочину через активну громадську або підприємницьку діяльність вбитого», – наголосив перший заступник голови Нацполіції.

Убивство сталося вдень 31 липня на території готелю, що належить родині Олешка: невідомий зайшов на його територію і здійснив два постріли. За підозрою у вбивстві «Сармата» біля Василівки Запорізької області затримали чотирьох людей. 3 серпня Бердянський міський районний суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 29 вересня.

Наразі слідство розглядає декілька версій вбивства, серед яких як підприємницька, громадська діяльність «Сармата», так і мотиви особистої ненависті з боку вбивць.

У квітні 2018 року Віталій «Сармат» Олешко організував у Запоріжжі мітинг проти голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. Учасники акції звинувачували посадовця у занедбанні Молочного лиману, де минулого року внаслідок несвоєчасної очистки русла лиману стався масовий замор риби.

Окрім того, активісти заявляли, що на ремонт дороги Василівка – Енергодар виділили півмільярда гривень, проте ремонт так і не відбувся.

Віталій «Сармат» Олешко також неодноразово публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading