Home /
США почали постачати зброю сирійським курдам
;

США почали постачати зброю сирійським курдам

Сполучені Штати Америки почали постачати зброю курдським бійцям у Сирії, що воюють проти екстремістського угруповання «Ісламська держава».

«Ми приступили до передачі стрілецької зброї і транспортних засобів для курдських елементів сирійських демократичних сил», – заявив речник Пентагону Адріан Ранкіне-Ґалловей.

Реакції Туреччини, яка раніше критикувала наміри США надавати озброєння курдам, на реалізацію рішення поки що не було.

Член НАТО Туреччина раніше заявляла, що рішення США про озброєння курдських бійців, які воюють проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії, є «неприйнятним», застерігаючи, що така політика «невигідна нікому».

10 травня віце-прем’єр-міністр Туреччини Нуреттін Джаніклі висловив сподівання, що США припинять політику підтримки «Загонів народної самооборони» (YPG). Анкара називає YPG «терористичною організацією», бо вважає їх союзниками збройного угруповання курдських сепаратистів у самій Туреччині, «Робітничої партії Курдистану» – воно визнане терористичним і в Туреччині, і у США і ще низці країн і міждержавних об’єднань.

США заявляють, що озброєння курдів необхідне для відновлення контролю над Ар-Раккою на півночі Сирії, що стала «столицею» для бойовиків «Іламської держави».

 

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading