Home /
Рада безпеки ООН відхилила заклик про введення «гуманітарного» припинення вогню у Сирії
;

Рада безпеки ООН відхилила заклик про введення «гуманітарного» припинення вогню у Сирії

Рада безпеки ООН відхилила заклик щодо введення терміном на один місяць «гуманітарного» припинення вогню в Сирії, з ініціативою про що звернулися Кувейт і Швеція і за підтримки США та Франції.

На закритому засіданні Ради безпеки ООН 8 лютого заступник генсекретаря ООН з гуманітарних питань Марк Локок закликав до припинення вогню з метою наданні гуманітарної допомоги цивільним у заблокованих районах Сирії.

Але, як повідомили дипломати, запит про припинення вогню був відхилений – для його затвердження забракло схвалення більшості з 15 членів Радбезу ООН і відсутності вето з боку п’яти постійних членів – США, Росії, Великобританії, Франції та Китаю.

Перед зустріччю посол Франції в ООН Франсуа Делатр закликав до негайного припинення вогню і безперешкодного доступу до цивільних працівників гуманітарних організацій.

«Східна Гута переживає облогу в стилі середньовіччя, що абсолютно неприйнятно», – сказав він 8 лютого.

Натомість Росія вустами свого посла в ООН Василя Небензі виступила проти заклику до припинення вогню з «гуманітарних» міркувань, назвавши його «нереалістичним».

Прес-секретар держдепартаменту США Гетер Науерт заявила 8 лютого, що Сполучені Штати «вкрай стурбовані ескалацією насильства» в провінції Ідліб, районі Східної Гути, неподалік Дамаска та в інших районах, яким загрожує урядовий режим і російські удари з повітря».

За даними ООН, близько 13 мільйонів сирійців потребують гуманітарної допомоги, в тому числі понад 6 мільйонів внутрішньо переміщених осіб в ході громадянської війни, яка почалася в 2011 році.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading