Home /
Reuters: у Сирії внаслідок авіаудару загинули чи поранені 300 росіян
;

Reuters: у Сирії внаслідок авіаудару загинули чи поранені 300 росіян

У Сирії унаслідок авіаудару міжнародної коаліції під командуванням США минулого тижня загинули або поранені близько 300 людей, які працюють у російській прокремлівській приватній військовій компанії, повідомляє агенція Reuters із посиланням на свої джерела у Росії. (Пізніше агентство оприлюднило і російськомовну версію своєї статті.)

Російський військовий лікар повідомив, що близько 100 людей вбиті, а джерело, яке знайоме з кількома бійцями, заявило, що кількість загиблих – понад 80 людей.

Російські чиновники заявили, що п’ять громадян, можливо, були вбиті, але вони не мали стосунку до збройних сил Росії, пише агентство.

Поранені, які були евакуйовані з Сирії за останні кілька днів, були відправлені до чотирьох російських військових шпиталів, повідомили п’ять джерел, які знайомі з цією справою.

За даними військового лікаря, один із медиків, який прилетів із Сирії на одному з останніх літаків, повідомив, що наприкінці минулого тижня вбито близько 100 російських силовиків, 200 поранені.

Лікар, який розмовляв із Reuters, зазначив, що більшість жертв – це російські приватні військові контрактники.

Водночас у МЗС Росії 15 лютого заявили, що внаслідок авіаудару в Сирії, за попередніми даними, загинули п’ять людей, імовірно, громадян Росії. Повідомлення про загибель «десятків і сотень» росіян речниця МЗС Росії назвала «класичною дезінформацією».

При цьому на час тієї заяви журналісти вже встановили імена принаймні восьми загиблих унаслідок того удару – семи громадян Росії і одного України.

9 лютого американський телеканал CBS із посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що 7 лютого в Сирії під авіаудар міжнародної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, які намагалися захопити нафтове родовище в районі селища Хішам.

За день до цього, 8 лютого, про важкі втрати російської «Приватної військової компанії Вагнера» повідомляв росіянин Ігор Стрєлков (Гіркін), який у 2014 році керував проросійськими бойовиками на Донбасі. Він, однак, не навів жодних прямих підтверджень і не назвав джерел.

Агентство Bloomberg опублікувало 13 лютого і свої дані про ці втрати, посилаючись на неназваного офіційного представника США і трьох росіян, «які знають про те, що сталося». Два російські джерела стверджують: у бою загинуло не менше ніж 200 «контрактників», які воювали на боці режиму Асада, більшість із них – росіяни. Американський представник говорить про приблизно 100 убитих і 200–300 поранених, але не може сказати, скільки з них – із Росії.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading