Home /
Три людини померли від грипу за минулий тиждень в Україні – МОЗ
;

Три людини померли від грипу за минулий тиждень в Україні – МОЗ

Три людини померли від грипу та гострої респіраторної вірусної інфекції за минулий тиждень в Україні, повідомив Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

У МОЗ зазначили, що в Запорізькій області помер чоловік 47 років, у Кіровоградській – 45-річна жінка, а в Харківській – шестирічний хлопчик. За даними міністерства, загалом з початку епідсезону померли п’ятеро людей, троє дітей і двоє дорослих.

Згідно з повідомленням, епідемічний поріг перевищений у шести областях – Житомирській, Волинській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій та Черкаській.

«На грип та ГРВІ захворіло 281 449 осіб, із них 65,1% – діти. Спостерігається регіональне географічне поширення і висока інтенсивність активності грипу та ГРВІ», – заявили в Центрі громадського здоров’я.

2 березня в МОЗ заявляли, що епідемічний поріг захворюваності на грип в Україні був перевищений на понад 34%, високі показники тоді зафіксували у Волинській, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях.

Грип – це гостре респіраторне захворювання, яке викликається вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Лікарі зауважують, що організм людини з віком має все меншу здатність самостійно справлятися із захворюваннями, тому рекомендується зробити щеплення від грипу.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading