Home /
У Запоріжжі протестували через ситуацію із зарплатними боргами енергокомпанії
;

У Запоріжжі протестували через ситуацію із зарплатними боргами енергокомпанії

Під стінами Запорізької облдержадміністрації 21 березня відбулася спільна акція протесту представників профспілки «Запоріжжяобленерго» та місцевих підприємців через ситуацію із зарплатними боргами у енергетичній компанії. Як передає кореспондент Радіо Свобода, під час акції протесту енергетики заявили, що через запровадження на підприємстві спеціального алгоритму погашення заборгованості перед державним підприємством «Енергоринок» вони не отримують зарплату з серпня 2017 року, загальний борг з зарплати складає близько 260 мільйонів гривень.

З протестувальників зустрівся голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль, який повідомив, що вирішення питання лежить поза сферою повноважень адміністрації. Бриль сказав, що надіслав понад 48 листів-звернень до центральних органів влади щодо ситуації, що склалась на «Запоріжжяобленерго». Також посадовець повідомив, що наступного тижня очікується приїзд в область прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, а тому запропонував протестувальникам створити комітет для проведення переговорів з прем’єром.

У грудні минулого року працівники «Запоріжжяобленерго» перекривали центральний проспект міста, вимагаючи погашення боргів із зарплати.

Понад 60% акцій «Запоріжжяобленерго» належить державі (Фонду державного майна України).

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading