Home /
Міноборони Афганістану розширило військову присутність у Газні в 4-ий день боїв із талібами
;

Міноборони Афганістану розширило військову присутність у Газні в 4-ий день боїв із талібами

У місто Газні на сході Афганістану, де урядові війська четвертий ведуть бої з талібами, направили додаткових тисячу військових, повідомив 13 серпня міністр оборони Афганістану Тарек Шах Бахрамі.

Він висловив сподівання на «позитивний розвиток» ситуації.

За словами Бахрамі, внаслідок боїв загинули близько 100 поліцейських і військових, а також щонайменше 20 цивільних. Він також повідомив, що 194 бойовиків «Талібану», зокрема 12 їхніх командувачів, загинули, ще 147 інших – поранені.

В ООН закликали сторони «захищати життя і права цивільних і захищати цивільну інфраструктуру».

Таліби почали наступ на Газні 10 серпня.

Місцеві ЗМІ цитували афганських чиновників, які заявляли, що американські спецпідрозділи допомагали координувати авіаудари і наземну операцію. Цю інформацію американська сторона офіційно не підтверджувала.

Це наразі остання з низки схожих спроб бойовиків захопити афганські міста. У травні таліби так само напали на місто Фарах на заході Афганістану, але були вибиті з нього вже через день інтенсивних боїв з афганськими спецпризначенцями за підтримки повітряних ударів США.

Збройні сили й інші силові структури Афганістану після виходу з країни бойових частин країн НАТО і їхніх союзників 2014 року мусять самі воювати з рухом «Талібан» і ще з низкою противладних угруповань.

Таліби ігнорують пропозиції уряду Афганістану піти на прямі мирні переговори.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading