Home /
Прокуратура: екс-народному депутату повідомили підозру в злочинах проти нацбезпеки
;

Прокуратура: екс-народному депутату повідомили підозру в злочинах проти нацбезпеки

Колишньому народному депутату «Ігорю М.» повідомили підозру в злочинах проти основ національної безпеки та громадського порядку, повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Правоохоронці інформують, що колишній народний депутат підозрюється в публічних закликах до зміни територіальних меж країни.

«У 2014-2017 роках він неодноразово, користуючись прямим ефірами телеканалів та власним каналом у YоuTube, спочатку в Одесі, згодом на тимчасово непідконтрольній території Донецької області та пізніше в Москві публічно висловлювався щодо зміни меж території країни, а також прихильності та підтримки діяльності незаконних утворень «ЛНР» і «ДНР», – заявили в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що в публічних виступах та зверненнях екс-депутата, за даними експертів-лінгвістів, містяться заклики до вчинення терористичного акту, а також до розпалювання національної ненависті, приниження національної честі та гідності, образи почуттів громадян.

У прокуратурі не називають імені екс-депутата, однак, за даними ЗМІ, мова йде про депутата сьомого скликання Ігоря Маркова.

У серпні 2015 року його затримували в італійському місті Сан-Ремо за запитом українського бюро Інтерполу. Тоді екс-депутату інкримінували хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС. Згодом суд в Італії відмовив Україні в екстрадиції Маркова.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading