Home /
Мін’юст: під час карантину документи на шлюб чи розлучення можна подати онлайн
;

Мін’юст: під час карантину документи на шлюб чи розлучення можна подати онлайн

Під час карантину українці можуть подати документи на шлюб чи розлучення онлайн. Про це повідомили у Міністерстві юстиції України.

«Громадяни мають можливість, не відвідуючи відповідні відділи, подавати документи з питань державної реєстрації шлюбу/розірвання шлюбу, а також отримувати консультацій з цих та інших питань через мережу Інтернет з використанням вебпорталу «Звернення у сфері ДРАЦС», – мовиться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що в умовах карантину працівники відділів ДРАЦС продовжують надавати послуги громадянам. Зокрема, з часу введення карантину шлюб уклали 5 138 пар, розлучилися – 1 753.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні Кабінет міністрів запровадив жорсткіші правила карантину: у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading