Home /
ДСНС озвучила статистику знищення вибухонебезпечних предметів за поточний рік 
;

ДСНС озвучила статистику знищення вибухонебезпечних предметів за поточний рік 

З початку року піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснили 13 287 виїздів, під час яких вилучили та знищили 68 043 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 1892 авіаційні бомби, повідомила у середу пресслужба ДСНС.

«Найчастіше, застарілі снаряди знаходять громадяни на відкритих територіях поблизу населених пунктів, а також під час земельних або будівельних робіт», – повідомили рятувальники.

За даними ДСНС, тривають також і роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

«Так, на Донеччині піротехнічні підрозділи обстежили 1,56 га території, де виявили та вилучили 34 вибухонебезпечних предмети», – додали в ДСНС.

У відомстві попереджають: у випадку виявлення вибухонебезпечних або невідомих предметів, категорично забороняється торкатися чи пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати; дійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; розбирати вибухонебезпечний предмет.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading