Home /
Ткаченко сподівається, що представники УПЦ МП «прийдуть до тями» і пустять комісію до Лаври
;

Ткаченко сподівається, що представники УПЦ МП «прийдуть до тями» і пустять комісію до Лаври

Після перешкоджання роботі комісії з приймання-передачі державного майна Києво-Печерської лаври міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко сподівається, що представники УПЦ МП «прийдуть до тями» і пустять комісію на територію Лаври. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Подивимося (якщо комісію знову не пускатимуть на територію Лаври – ред.). Вони ж сподівалися на якесь рішення суду. Сьогодні суд вирішив відмовити їм в тому, щоб, так би мовити, в якості застави відмінити наше рішення чи призупинити наше рішення. Тому ми абсолютно легально діємо. Я сподіваюся, що представники УПЦ МП прийдуть до тями», – сказав він в ефірі програми в ефірі програми Свобода Live.

За його словами, у разі повторного перешкоджання роботі комісії влада буде діяти згідно з законом.

«Закон в даному випадку передбачає, що якщо немає можливості в цивілізований спосіб перебрати для себе управління, ми фіксуємо, як сьогодні зафіксували в поліції, випадок недопущення. І далі є досить зрозуміла процедура приведення до виконання тих, хто не хоче виконувати закон. Якщо не пускають один раз – зафіксували, не пускають другий раз – зафіксували, на третій раз подаємо до суду. Суд має дуже короткі терміни ухвалити рішення щодо допущення представників влади, держави до цих об’єктів. Якщо і після цього рішення суду йде безвідповідальна поведінка і перешкоджання у доступі до об’єктів, то тоді вже мають вступати в силу правоохоронні органи, судові виконавці», – додав міністр.

ваш коментар:

Discover more from DIGEST UKRAINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading